12 Temmuz 2012 Perşembe

EL EMEĞİ GÖZ NURU TARİFLER

Hakikaten de erkeklerin kalplerine giden yol midelerinden mi geçer? Yoksa bu kural kadınlar için de geçerli midir? Yemekle arası nasıl olursa olsun hiç bir insan özenle hazırlanmış bir sofraya, birbirinden lezzetli pişirilmiş yemeklere hayır diyemez. Yemek pişirmek, sofra hazırlamak, hangi yemeğin hangi içecekle sunulacağını bilmek, hazırlanan ikramları doğru sıralaması ile sofraya getirmek aslında epey özen gerektiren bir iştir. Herkes karın doyuracak kadar bir yemek pişirebilir ve sofraya getirebilir. Ancak aynı malzemeleri kullandığı halde herkes yemeğe aynı tadı veremez. Eskilerde "el lezzeti" denen bir tabir vardır. Kimi insanlar için yemek hazırlamak bir seromoni gibidir. Klasik deyimle "sevgisini katarak" hazırlarlar yemeklerini. Yemek pişirmeye meraklı insanlarda bu özellik daha ön plandadır. Muhtemelen küçüklüğünden beri yemek yapan büyüklerini dikkatle izleyen bu meraklı insanlar için leziz yemekler hazırlamak hiç de zor olmayacaktır. Bunun dışında biraz yaratıcılık biraz da deneyimle birbirinden harika yemekler pişirmek mümkündür. Ayrıca pişirilen yemek, tatlı, pasta, kurabiye, börek ya da çöreklere lezzet veren belki de en önemli unsur hangi yöntemle pişirildiğidir. Kimi yemekler ya da hamur işleri yağda kızartıldığında daha lezzetli olur, kimilerinin ise tadı fırında pişirilince ortaya çıkar. Kızartma demişken, fritözde kızartılan ile tavada kızartılan bir yemeğin tadı bile farklı olacaktır. Izgarada pişirme yöntemi ana yemekler ve et yemekleri için tercih edilecek en doğru seçimlerden biri olacaktır. Fırında pişirme teknikleri ise daha çok hamur işleri, börek, poğaça, kurabiye, pasta hamurları, sütlü ve yumurtalı yiyecekler, unlu mamüller, bazı et yemekleri ve sebze yemekleri, meyveler, meyveli tatlılar ve patates gibi besinlere çok yakışır. Ocak ateşinde ise genellikle lezzetli sütlü tatlılar hazırlanabilir. En başarılı tatlı tarifleri, türüne göre (şerbetli ya da sütlü tatlılar ) fırında ya da ocakta hazırlanmaktadır. Birkaç deneyimle hangi yemeğin hangi yöntemle daha iyi sonuç vereceğini bulmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder