Oldukça etkileyici bir şifalı bitki ile daha karşınızdayız, ağaç kavunu özellikle orta asyada ağız kokusunun engellenmesinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Adından da anlaşılacağı gibi turunçgiller familyasına ait olan bu türün kavundan tek farkı ağaçta yetişiyor olmasıdır. Bu sebepten yapı olarak daha küçük ve limona benzediğini söylemekte mümkün olmaktadır.
Yememek ve doğrudan ağızda çiğnemek etkili bir yöntem olabilir. Aynı zamanda uzun bir süredir, diş etlerinin tedavi edilmesinde de aktif olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kabuğunu kaynar bir su içerisine atarak lapa olacak şekilde karıştırılırsa doğrudan yara üzerine uygulayabilirsiniz.
Daha sonrasında ise uzun bir süre boyunca kaynattığınız ağaç kavununu bir su içerisine koyarak karıştırabilirsiniz. Bu sayede sindirim sisteminizin de rahatladığını gözlemleyebilirsiniz. Bilinen etkilerinin de ötesinde faydalı bir bitki olduğu bilinmektedir.
Yemeğe koyulduğu zaman faydaları daha kolay gözlemlenebilir. Kalp çarpıntısını düzenler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder