Yapı olarak genel özellikleri incelendiği zaman acı ağaç bitkisinin sedef otu gillere ait bir tür olduğunu söyleyebiliriz. Boyu ise iki ve üç metreyi aşmayan bir ağaç türüdür. Ilıman iklimlerde yetiştiği bilinmesine rağmen acı bir köke sahiptir. Kökü ve diğer bitkileri 5-8 gr arasında bir ölçek ile suya atılmak suretiyle kaynatılmalıdır.
Kaynatıldığı dönemde büyük faydaları olacağı açıktır. Kaynatılıp doğrudan içilmesi çok faydalı olacaktır. Bu otda dikkat edilmesi gereken en önemli husu fazla tüketilmesinin mide bulantısı yada baş dönmesine neden olduğudur.
Faydaları ise böbrek karaciğer mide ve dalakların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Böbrek taşının düşürülmesinde yüzyıllardır kullanılan etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda bağırsak kurtlarının da atılmasında büyük etkileri olduğu bilinmektedir. İştah açıcı faydası da bulunmaktadır. Vücutta böceklerin öldürülmesini sağlar.
Yıllardan bu yana aktif olarak sıtma hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder