4 Kasım 2011 Cuma
Arı sütü
Dünya da birçok hayvanın besinlerinden faydalanırız bunlardan biri de arıdır. Arının iki çeşit ürünü vardır. Bir tanesi doğadan topladıkları, diğeri ise kendi vücutlarında salgılayıp ürettikleri ürünlerdir. Arılar doğadan bal, polen ve propolis üretirken kendi bedeninde ise arı sütü ve mum üretiyor. Arının doğadan topladıkları besinler iklimlere ve yerlere göre farklılık gösterirken, arının kendi bedeninde ürettiği ürünler hiçbir yerde değişiklik göstermez. Tüm dünyada aynıdır ve çok faydalıdır. Arının kendi bedeninden ürettiği ürünler çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş besinler satılıp tedavi amaçlı kullanılıyor. Saç dökülmelerine de çok faydalı bir besindir. Bu besinin sağlığa etkisi konusunda tüm dünya da araştırmalar devam etmektedir. Bu besinin kaynağı şöyle açıklanmaktadır; beş ile on beş günlük yaştaki işçi arılar, kraliçe arıyı beslemek için salgıladıkları, hammaddesi de bin bir çiçeğin balözüdür, bu balözünü de yüksek proteinler ve vitaminler taşıyan besin değeri yüksek bir balarısı ürünüdür. Bu besinle beslenen kraliçe arı altı ile yedi yıl yaşarken, normal bir işçi arı kırk gün ile atmış gün arası yaşamaktadır. arı sütü faydaları tüm dünyaca onaylanmıştır. En büyük özelliği de her yaştan insan vücudunda tepeden tırnağa vücudumuzdaki bütün hücreleri yeniler, besler, onarır, geliştirir, tüm hastalıkları yok eder, yaşlanma hızını keser ve metabolizma dengesi kurar. Bu besinin yediden yetmişe herkese sayısız faydaları vardır. Arı sütünün besininde olan propoliste bağışıklık sistemini düzenler, antibiyotik görevi görür, yaraların iyileştirilmesinde hücreleri yenileyen bir görev üstlenir. Bu ürün ayrıca gebelikte anne ve çocuk sağlığında, kanser tedavisinde büyük etkilere sahiptir. Ayrıca çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı da bulunur. Bu ürünü şöyle düşünün bir kraliçe arının ömrünü yedi yıla kadar uzatırken, insanlar üzerinde çok daha fazla etkileri bulunmaktadır. Üniversitelerin bu besin değeri üzerinde yaptıkları araştırmalar gün geçtikçe artmaktadır, yapılan bu araştırmalar sonucun da insan vücudu için büyük bir iksir niteliği taşıyan ürün olarak görülmektedir. http://www.aridunyasi.com.tr
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder