
1 Kasım 2011 Salı
Kek Tarifleri
Malzeme Listesi 3 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un Yemeğin Hazırlanışı Öncelikle yapacağımız kek sıradan normal kek olarak adlandırılabilir. Aslında bu keke isim vermek biraz garip olabilir. Çünkü bir isim vermek mümkün değildir. Eğer isteğe göre portakal kabukları rendeleyebilir ve hamur içine karıştırabilirsiniz. Yada üzüm ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin isteğinize kalmış bir şeydir. Burada sizlere düz mantık Kek Tarifleri anlatacağım. Bu keki temel alarak istediğiniz her tür kek yapma imkanınız bulunmaktadır. Sonuçta insan her zaman Yemek yiyemiyor. Arada bir olsa da, böyle abur cubur tarzı bir şeylerin olması gerekiyor. Şimdi yemeğimizin detaylı tarifine geçiş yapalım.
İlk olarak bir kap içerisinde yumurta ile şekeri çırpınız. İyice çırptıktan sonra yağ ile sütü karıştırınız. Daha sonra bu yağ ile süt karışımını çırpılmış kaba koyunuz. Son olaraktan kabartma tozunu ilave ederek unu katmaya başlayınız. Aslında burada net olarak un miktarı vermek saçma olur. Kıvamını alana kadar un katmanız gereklidir. Kıvamı tutturduktan sonra ve iyice karıştırdıktan sonra fırına veriniz. 20 – 30 dakika kadar fırında ısıtınız ve servise sununuz. Tabi ki kek olurken bakmayı unutmayınız. Son olarak da, üzüm veya portakal gibi şeylerle tatlandırmak isterseniz unu kattıktan sonra tepsiye dökünüz ve elinizle kekin çeşitli taraflarına bunları serpiştiriniz. Zaten kek neredeyse sıvı halde olduğu için bunlar içerisine girecektir olana kadar. http://www.e-yemek.org sitemizden kek tarifleri veya Yemek Tarifleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Sitemiz uzun yıllardır bu sektörde sizlere hizmet vermektedir ve en kaliteli şekilde tarifler sunmaktadır.

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder